ua en ru

Суд заарештував рахунки Онищенко в латвійських банках

Суд заарештував рахунки Онищенко в латвійських банках Фото: Суд заарештував рахунки Онищенко

Також арештовані рахунки фірм, пов'язаних з депутатом

Солом'янський районний суд Києва заарештував грошові кошти, розміщені на двох депозитних субрахунках в латвійському банку Trasta komercbanka, які були відкриті на ім'я народного депутата Олександра Онищенка. Про це йдеться в однієї з чотирьох постанов суду від 28 липня 2016 р., опублікованих у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з постановами, судом також арештовані рахунки компаній Rexlord Systems і Ostexpert Limited, пов'язаних з депутатом, в латвійських банках PrivatBank і Trasta komercbanka.


У судових документах повідомляється, що Онищенко, будучи народним депутатом України VII і VIII скликань, займаючи протягом цих скликань посаду заступника голови комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, мав повний контроль над діяльністю підприємств ТОВ "Надра Геоцентр", ТОВ Фірма "Хас" і ТОВ "Карпатнадраінвест" Ці компанії є операторами за договорами про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування".

Використовуючи своє службове становище, підозрюваний свідомо незаконно заволодів грошовими коштами "Укргазвидобування", отриманими від реалізації природного газу, видобутого за договорами про спільну діяльність.

Згідно з матеріалами досудового розслідування, для вчинення розкрадання Онищенко в січні 2013 року за активної участі двох інших осіб створив злочинну організацію, в яку увійшли також і посадові особи ПАТ "Укргазвидобування".

Таким чином, суд задовольнив клопотання Національної антикорупційної прокуратури (НАБУ) в повному обсязі.

Нагадаємо, раніше Британія назвала "нульовими" шанси Онищенко на політичний притулок.