ua en ru

Посадовці "Укрспирту" завдали державі 4 млн гривень збитків, - ГПУ

Посадовці "Укрспирту" завдали державі 4 млн гривень збитків, - ГПУ Фото: ГПУ (screenshot(google-maps))

ГПУ розслідує зловживання службовим становищем чиновників "Укрспирту"

Посадовці держпідприємства "Укрспирт" шляхом зловживання службовим становищем завдали державі 4 млн гривень збитків. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

"Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України за оперативного супроводженням Департаменту захисту економіки Національної поліції України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами ДП "Укрспирт", внаслідок чого державі завдано збитків в особливо великих розмірах", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, за травень 2017 року вказані особи завдали державі збитків на суму 4 млн гривень.

В рамках розслідування встановлено, що посадовці провели на підприємстві конкурсні торги на закупівлю за держкошти природнього газу для потреб підприємства, переможцем яких було визнано учасника тендеру із найдорожчою ціновою пропозицією, який, за данними ГПУ, має ознаки фіктивності.

Наразі правоохоронці перевіряють факти причетності інших фізичних та юридичних осіб до скоєння злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 205, ч. 2 т. 209 КК України (розкрадання бюджетних коштів, створення або придбання суб'єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності, а також вчинення невстановленими особами ряду фінансових операцій з коштами, одержаними внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що після обшуків на спиртових заводах держаного підприємства "Укрспирт" співробітники податкової міліції вилучили продукції на суму понад 180 млн гривень.