ua en ru

Суд заарештував помічника Юрченко з можливістю застави в 1,5 млн гривень

Суд заарештував помічника Юрченко з можливістю застави в 1,5 млн гривень Фото: ВАКС (РБК-Україна)

Суд обрав запобіжний захід Івану Фіщенко, якого Національне антикорупційне бюро підозрює у хабарництві та змові з народним депутатом від "Слуги народу" Олександром Юрченком. Його заарештували з можливістю внесення застави.

Таке рішення прийняли у Вищому суді антикорупційному.

Так, Фіщенко взяли під варту з можливістю внесення застави в розмірі 1 мільйона 552 тисяч гривень.

Нагадаємо, раніше НАБУ опублікував матеріали кримінальної справи, в якому хочуть оголосити підозру нардепу Юрченко. Йому інкримінують можливе отримання хабарів за внесення поправок до законопроектів.

На опублікованому відео детектив НАБУ зустрічається з неформальним помічником Юрченко - особою "Ф" - який організував зустріч з нардепом. На ній Юрченко заявив детективу, що є ініціатором законопроекту про переробку відходів, в поправках до якого зацікавлений впроваджений агент.

У ході розмови нардеп завуальовано натякнув на необхідність передати йому хабар - "надати плюшки". Далі помічник роз'яснює, що мається на увазі під "плюшками" і "допомогою екології". Далі детективу НАБУ надійшло повідомлення про суму хабара, яку вони нібито хотіли отримати за внесення поправок в закон.

Зазначимо, Юрченко вже заявив про свій вихід з фракції "Слуга народу". У президента Володимира Зеленського вважають таке рішення доречним.