ua en ru

Суд заарештував одну з співучасниць "піраміди" Флетчера в Україні

Суд заарештував одну з співучасниць "піраміди" громадянина США Роберта Флетчера, яка причетна до незаконного заволодіння коштами 230 громадян України.

Суд заарештував одну з співучасниць "піраміди" громадянина США Роберта Флетчера, яка причетна до незаконного заволодіння коштами 230 громадян України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства внутрішніх справ України.

"Громадянці судом було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою... Дії зловмисниці кваліфіковані слідчими за 5 статтями Кримінального кодексу. На її майно накладено арешт на суму понад 4,7 мільйона гривень", - йдеться в повідомленні.
Жінку, як наголошується, підозрювали в тому, що вона разом з іншими членами цієї групи в період з вересня 2006 року по листопад 2008 року шляхом обману та зловживання довірою заволоділи грошима майже 230 громадян України. Сума шкоди, заподіяної потерпілим, склала майже 65 мільйонів гривень.

Крім того, майже всі зазначені злочини кваліфіковані за ч. 4 ст. 28 Кримінального кодексу України, що передбачає відповідальність за вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією.
Зараз досудове розслідування закінчено. У кримінальному провадженні складено обвинувальний акт, який вже затверджений прокурором і направлено до суду.