ua en ru

Суд заарештував на 2 місяці активіста Євромайдану зі Львову

Шевченківський суд м. Києва заарештував на 2 місяці активіста Євромайдану Олега Панаса, який приїхав до столиці зі Львову для участі в масових заходах. Про це заявила адвокат затриманого Тетяна Козаченко, передає прес-служба партії "Удар".

Зокрема, як зазначила Козаченко, Панас був затриманий 9 грудня на підставі постанови Шевченківського районного суду м. Києва судді Волокітіної Н.В. у Львові, за вчинення злочину, передбаченого ч.1.ст.294 (масові заворушення) в кримінальному провадженні за ознаками вчинення кримінальних правопорушень передбачених ч.1 ст.194, ч.1 ст.294, 341, ч.2 ст.342, ч.2 ст. 345 Кримінального кодексу України.

Вже 10 грудня близько 20:00 Шевченківський суд постановив призначити Панасу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 59 діб.

При цьому адвокат наголошує на ряді порушень та розбіжностей у матеріалах слідства та свідченнях свідків. Так, за її словами, події які інкримінуються Панасу, стосуються виключно подій біля Київської міської адміністрації, однак частина ксерокопій фото матеріалів, доданих на підтвердження пред'явлення підозри, стосуються взагалі інших місць.