ua en ru

Суд заарештував 139,5 млн грн на рахунках банку "Кредит Дніпро"

Господарський суд міста Києва задовольнив заяву товариства з обмеженою відповідальністю "Судносервіс" до приватного акціонерного товариства "Банк Кредит Дніпро" про забезпечення позову наклав арешт на грошові кошти банку в сумі 139 542 147,52 грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби суду на Facebook.

"Так, судом встановлено, що між позивачем та відповідачем укладено договір іпотеки. Останній, у свою чергу, здійснив відчуження за договором купівлі-продажу предмет іпотеки вартістю нижче ринкової і тим самим порушив умови договору і заподіяв збитки позивачу. Крім того, дослідивши обставини справи, був виявлений факт скорочення депозитного портфеля та істотне падіння активів відповідача", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу, голова правління "Банку Кредит Дніпро" Олена Малинська заявила: "Хочу звернути увагу на некоректність поданої в деяких ЗМІ інформації щодо даної ситуації. У зв'язку з тим, що ТОВ "Судносервіс" виявилося недобросовісним позичальником, банк в 2013 році був змушений реалізувати у встановленому законом порядку іпотеку, оформлену як забезпечення по кредиту. 25 листопада 2013 Господарським судом Дніпропетровської області було прийнято рішення про правомірність стягнення банком "Кредит Дніпро" майна несумлінного позичальника, підтверджене в січні 2014 апеляцією. Більш того, судом було встановлено також і правомірність ціни, за якою дане майно було відчужене. Обставини дотримання законності Банком Кредит Дніпро при проведенні процедури стягнення були встановлені і у відношенні ТОВ "Судносервіс", який був учасником зазначеного господарського спору. Підкреслю, компанія не реструктуризувала заборгованість перед банком, після чого банк звернув стягнення на предмет іпотеки та застави згідно з нормою закону".

Нагадаємо, раніше Національний банк України видав стабілізаційний кредит банку "Кредит Дніпро" на 357 млн грн.