ua en ru

Суд заарештував майно Навального у зв'язку з "косметичною справою"

Басманний суд Москви заарештував майно опозиційного політика Олексія Навального, повідомила прес-секретар суду Наталія Романова. Таким чином суд задовольнив клопотання Слідчого комітету РФ.

Арешт накладений на банківські вклади, акції та цінні папери Навального, а також на його частку в Кобяковской фабриці з лозоплетіння. Клопотання слідства пов'язано з так званим косметичним справою. Мова йде про розкрадання коштів у ТОВ "Ів Роше Схід" і ТОВ "Багатопрофільна процесінгова компанія".

Сам опозиціонер у своєму мікроблозі в Twitter заявив, що не знає, яке його майно суд заарештував. За його словами, його ніхто не запрошував на засідання.

В кінці жовтня 2013 р. Навального та його брата Олега Навального було пред'явлено остаточне обвинувачення у вчиненні розкрадань шляхом обману грошових коштів ТОВ "Іф Роше Схід" в сумі понад 26 млн руб. і ТОВ "Багатопрофільна процесінгова компанія" в сумі понад 4 млн руб. (ч.4 ст.159 Кримінального кодексу РФ), а також легалізації грошових коштів у сумі понад 21 млн руб. (п."а" ч.2 ст.174.1 КК РФ).

За версією слідства, компанія, створена за участю Навального і його брата, за завищеними цінами надавала поштові послуги фірми "Ів Роше Схід", в результаті чого компанії було завдано збитків.