ua en ru

Суд заарештував екс-президента Перу і його дружину

Суд заарештував екс-президента Перу і його дружину Фото: суд (twitter.com/nab_ukr)

Ольянта Умала і Надін Ередія арештовані по справі про відмивання фінансів і корупції

Суд заарештував екс-президента Перу Ольянта Умалу і його дружину Надін Эредію на 18 місяців по справі про відмивання фінансів і корупції. Про це повідомляє El Comercio.

"Суд схвалив прохання про досудове затримання на 18 місяців щодо колишнього президента Ольянта Умали і його дружини Надін Ередіа, поданої прокуратурою у справі про відмивання грошей і корупції", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, суддя Рікард Консепсьон Кархуанчо виніс своє рішення на прохання прокурора Жермена Хуареса Аточе, який заявив, що колишній глава держави може втекти з країни. Суд також заслухав адвокатів колишньої президентської пари.

Так, за версією слідства, в період перебування на посаді президента Умала отримував гроші від компаній з Венесуели і Бразилії в 2006 і 2011 роках. Отримані кошти він витрачав на передвиборчі акції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колишній президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва засуджений до 9,5 років ув'язнення у справі про корупцію і відмивання грошей. Наголошується, екс-глава Бразилії може оскаржити це рішення, а до тих пір він буде залишатися на волі.