ua en ru

Суд заарештував екс-депутата Ради Криму Ганыша на 2 місяці без права застави

Суд заарештував екс-депутата Ради Криму Ганыша на 2 місяці без права застави Фото: екс-депутат Верховної Ради АР Крим Василь Ганиш

Ганиш звинувачується за статтею 111 КК України

Печерський районний суд Києва прийняв рішення про застосування запобіжного заходу для екс-депутата Верховної Ради АР Крим Василя Ганыша у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів без права застави. Про це РБК-Україна повідомив народний депутат з фракції "Народний фронт", Георгій Логвинський.

"Суд прийняв рішення про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів з моменту затримання без права внесення застави. Обґрунтовано тим, що було достатньо доказів, що він звинувачується за статтею 111 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність країни), яка передбачає від 10 до 15 років позбавлення волі, та знаходження його на сьогодні при інший захід може негативно вплинути не слідство, і він може сховатися від слідства", - заявив Логвинський.

За словами нардепа, Ганиш на суді заявив, що голосував проти проведення в АР Крим референдуму про відокремлення від України, хоча результати голосування на офіційному сайті Верховної Ради АР Крим говорять про те, що "проти" не голосував жоден з кримських депутатів.
"Він стверджував, що він голосував проти проведення референдуму в Криму - ред.), проте офіційно за даними на сайті незаконної нині Ради Криму сказано, що проголосували "за" більше 160 депутатів " за " і жодного "проти". Відповідно, його інформація не збігається з офіційними даними", - сказав Логвинський.

Задержанному вчера бывшему депутату Крыма г-ну Ганышу по решению Печерского суда избрана мера пресечения в виде лишения ...

Posted by Георгий Логвинский on 29 Апрель 2015 г.

Крім того, за його даними, на рівні слідства Ганиш підтверджував , що після того, як Верховна Рада України розпустила ВР Криму, він продовжував брати участь у її засіданнях. Логвінський зазначив, що зараз ця інформація перевіряється слідством і правозахисниками.

"Я думаю, що слідство встановить з часом об'єктивний доказ, щоб встановити, хто він такий: герой чи ворог... До цього наше процесуальне законодавство України наполягало на тому, щоб вина була ретельно доведена, а з урахуванням ситуації, яка склалася з Кримом, більшість доказів добути дуже важко, і тільки нещодавно український парламент змінив закон про заочному кримінальному провадженні, який дає можливість за спеціальною процедурою надавати підозри. До цього фактично не вручивши підозри, ми не могли почати процес", - заявив Логвинський.

Суд заарештував екс-депутата Ради Криму Ганыша на 2 місяці без права застави

Суд заарештував екс-депутата Ради Криму Ганыша на 2 місяці без права застави

Нагадаємо, СБУ затримала екс-депутата Криму за підозрою в державній зраді.