ua en ru

Суд арештував двох учасників злочинної групи, які продавали зброю сепаратистам на Сході

Святошинський районний суд м. Києва обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою двом учасникам групи, яких викрито на незаконному збуті зброї та вибухових речовин на території України.

Святошинський районний суд м. Києва обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою двом учасникам групи, яких викрито на незаконному збуті зброї та вибухових речовин на території України. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Святошинського району м. Києва.

"Відносно ще шести осіб, які за оперативною інформацією також приймали участь у незаконних оборудках зі зброєю, проводяться слідчі дії", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають у прокуратурі, вказану групу з восьми чоловік затримано у столиці в ході спільної операції працівників районної прокуратури, слідчих міліції та СБУ. Правоохоронці вилучили у зловмисників арсенал зброї вартістю понад 700 тис. грн. Зокрема, вибухову речовину підвищеної потужності - "ПЕП-500" (пластид), близько 10 одиниць пістолетів-кулеметів іноземного виробництва "Скорпіон", пістолети марки "ТТ", "Наган", понад 4 тис. набоїв до вогнепальної зброї різних калібрів.

Встановлено, що незаконним збутом зброї група займалася упродовж восьми місяців. Останнім часом зловмисники поставляли озброєння сепаратистам на Донбасі з метою зриву майбутніх президентських виборів.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 КК України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Хід досудового розслідування перебуває на особливому контролі прокуратури Cвятошинського району.