ua en ru

Суд заарештував на два місяці одного з фігурантів справи "Стіни"

Суд заарештував на два місяці одного з фігурантів справи "Стіни" Фото: суд (Pixabey)

Передбачена можливість внесення застави в розмірі 3,6 млн гривень

Солом'янський районний суд Києва заарештував на два місяці одного з фігурантів справи про розтрату коштів, виділених на проект "Стіна" - директора ТОВ "Агентство захисту інформації" Олександра Кашубу, передає телеканал "112 Україна".

Крім того, суд визначив альтернативу у вигляді внесення застави у розмірі 3,6 млн гривень.

Повідомляється, що сам Кашуба свою провину не визнає. За його словами, були певні недоліки в роботі, але це з часом исправлялось. Також він заявив, що не буде вносити заставу, так як це занадто велика сума, яку він не зможе внести.

Сторона захисту заявила, що вже готує апеляцію на рішення суду.

Також сьогодні буде розглядатися питання про обрання запобіжного заходу ще одному фігуранту справи "Стіни" - В'ячеславу Майдановичу, старшому офіцеру виробничо-технічного відділення 1-го окремого відділу капітального будівництва Держприкордонслужби. Прокурори наполягають на обранні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Нагадаємо, в середу, 9 серпня, детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили про підозру семи осіб, які були затримані раніше в рамках розслідування розтрати коштів державного бюджету України, виділених на проект "Стіна".