ua en ru

Суд заарештував 7 станцій "Карпатигаз"

Суд заарештував 7 станцій "Карпатигаз" Фото: суд заарештував 7 станцій "Карпатигаз"

Компанію звинувачують у привласненні вуглеводнів на більш ніж 0,6 млрд гривень і несплаті 26,63 млн гривень податків

Печерський районний суд Києва заарештував сім дотискних компресорних станцій (ДКС) ТОВ "Карпатигаз" в рамках договору про спільну діяльність з держкомпанією "Укргазвидобування". Про це йдеться в рішенні суду від 18 листопада 2016 року.

Таке рішення було прийнято за клопотанням слідчого з особливо важливих справ управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Генпрокуратури.

Зокрема, арештовані Хрестищінська, Юліївська (Харківська обл.), Східно-Полтавська, Розпашновська, Абазівська (Полтавська обл.), Літнянська і Свидницька (Львівська обл.).

Крім того, заарештовано обладнання ще трьох ДКС, запланованих до будівництва: Червонодонецької (Харківська обл.) Машівської, Чутівської (Полтавська обл.) і Быткив-Бабчинскої (Івано-Франківська обл.).

Згідно з визначенням суду, слідство встановило, що у період з 25 лютого 2011 року по 01 липня 2016 року посадові особи "Укргазвидобування", діючи за попередньою змовою з посадовими особами ТОВ "Карпатигаз", зловживаючи службовим становищем, виконуючи зобов'язання за договором про спільну діяльність №3, добули з свердловин "Укргазвидобування" природний газ загальним обсягом понад 2,9 млрд м куб, газового конденсату більш 124,3 тис. тонн нафти і понад 78,3 тис. тонн, які в подальшому привласнили, чим завдали збитків державному бюджету у сумі 626,528 млн гривень.

Крім того, Генпрокуратура звинувачує посадовців "Карпатигаз" у несплаті 0,33 млн гривень податку на прибуток і 26,3 млн гривень ренти за користування надрами, а також заниженні податкових зобов'язань з ПДВ на суму 20,25 млн гривень.

За інформацією прокуратури, наданої суду, договір про спільну діяльність (ДСД №3) був підписаний у березні 2002 року і спочатку передбачав діяльність на свердловині №36 Літнянського газового родовища, проте у лютому 2011 року було укладено додаткову угоду, якою до цього договору була залучена шведська Misen Energy АВ, яка з 2010 року стала власником "Карпатигаз"

Нагадаємо, ТОВ "Карпатигаз" спростовує звинувачення на свою адресу.