ua en ru

ТОВ "Карпатигаз" спростовує звинувачення на свою адресу

ТОВ "Карпатигаз" спростовує звинувачення на свою адресу Фото: ТОВ "Карпатигаз"

У ТОВ "Карпатигаз" спростовує обвинувачення у кримінальному правопорушенні, висунуті державними органами України. Про це повідомляє прес-служба компанії "Карпатигаз".

Так, 26 жовтня Печерський районний суд Києва виніс визначення, яким забороняється відчуження технічного устаткування об'єктів нафтогазовидобувної промисловості, яке є власністю Учасників Спільної діяльності за Договором № 3 про спільну діяльність без створення юридичної особи від 10.06.2002 р., з наступними змінами і доповненнями (ДСД № 3).

Таким чином, суд заборонив ТОВ "Карпатигаз" відчужувати будь-яким способом таке обладнання. Постанова суду не поширюється на використання активів Спільної діяльності.

У прес-службі зазначають, що ТОВ "Карпатигаз" продовжує виконувати свої зобов'язання, а значить і далі здійснювати спільну діяльність в Україні в рамках ДСД №3. Також компанія має намір оскаржити ухвалу в Апеляційному суді. Києва.

Постанову було винесено в рамках кримінального провадження, ініційованого за заявою ПАТ "Укргазвидобування" від 5 вересня 2016 року. ПАТ "Укргазвидобування" є Учасником ДСД №3 і стороною арбітражного процесу проти ТОВ "Карпатигаз" і компанії Мисен Ентерпрайзес АБ (Мисен). ТОВ "Карпатигаз" і Мисен вважають звинувачення ПАТ "Укргазвидобування" у кримінальному правопорушенні безпідставними і повністю їх заперечують.

Нагадаємо, що на початку 2011 року до Спільної діяльності по ДСД № 3 був притягнутий шведський інвестор, компанію Мисен, бізнес-модель якої є максимально прозорою.

Щорічно міжнародною аудиторською компанією ПрайсвотерхаусКуперс аудит здійснюється Спільної діяльності ДСД №3, органами Державної фіскальної служби України проводяться планові і позапланові податкові перевірки. Відповідно до рейтингу ТОП-50 найбільших платників податків нафтогазової промисловості ДСД № 3 – уповноважена особа ТОВ "Карпатигаз", увійшовши в 10-ку найбільших платників, посів 7 місце в рейтингу, заплативши 1 619 963,26 тис. грн. податків за перше півріччя 2016 року. А за період з 2011 по 2016 рік загальна сума сплачених податків до бюджету України склала 10,5 млрд. гривень.

ТОВ "Карпатигаз" і Мисен завжди відкриті до співпраці зі слідчими органами і готові підтвердити законність господарської діяльності в рамках ДСД № 3.