ua en ru

Суд заарештував 600 тис. франків на 10 рахунках сина Азарова

Суд заарештував 600 тис. франків на 10 рахунках сина Азарова Фото: Олексій Азаров

Кошти арештовані в рамках розслідування справи про великий хабар

Печерський районний суд Києва заарештував 600 тис. швейцарських франків на 10 рахунках екс-депутата Верховної Ради, сина екс-прем'єр-міністра Миколи Азарова Олексія в банках Швейцарії. Про це йдеться в ухвалі суду від 24 лютого.

Згідно з матеріалами суду, кошти арештовані в рамках розслідування Генеральною прокуратурою факту отримання Олексієм Азаровим дуже великого хабара.

Зокрема, слідством встановлено, що в період з 12 грудня 2012 по 27 листопада 2014 року Олексій Азаров, який на той момент був чинним депутатом парламенту, отримав з не встановлених слідчим джерел вигоду майнового характеру у розмірі 7,7 млн євро, 600 тис. швейцарських франків та 500 тис. американських доларів. Надалі ці кошти були розміщені на рахунках у банках Швейцарії, Італії та Ліхтенштейну. При цьому отриманий дохід депутат не задекларував, а відповідно не заплатив податки.

Суд задовольнив клопотання Генпрокуратури і наклав арешт на 5 рахунків Азарова у банку Bank Julius Bar (Цюріх), 4 рахунки в банку Coutts&Co AG (Цюріх) і на рахунки в банку Banque Internationale a Luxemburg S.A..

Також накладено арешт на залишок коштів на зазначених рахунках в сумі 0,6 млн швейцарських франків і на видаткові операції за цими рахунками.

Нагадаємо, побіжний екс-прем'єр-міністр України Микола Азаров озвучив свою версію розстрілів на Майдані.