ua en ru

Суд заарештував 1,4 млн гривень у ході обшуків у постачальника "Укрзалізниці"

Суд заарештував 1,4 млн гривень у ході обшуків у постачальника "Укрзалізниці" Фото: суд заарештував гроші постачальника "Укрзалізниці"

За інформацією слідчого, гроші, отримані злочинним шляхом, були упаковані в обгортку одного з американських банків

Печерський районний суд Києва заарештував 1,4 млн гривень, виявлених і вилучених у ході обшуків у будинку директора ТОВ "Еней" Володимира Котляра, який є постачальником кабельно-провідникової продукції ПАТ "Укрзалізниця". Про це свідчить відповідна постанова, передають "Наші гроші".

За інформацією слідчого, у Кондартенко немає документів про походження виявлених коштів. Відзначається, що грошові кошти були упаковані в обгортку одного з американських банків по 100 тис. доларів на кожній пачці.

Слідство вважає, що гроші були отримані злочинним шляхом, а саме внаслідок протиправного заволодіння майном "Укрзалізниці".

Фірма "Еней" у грудні 2015 року подала в філія "Центр забезпечення виробництва" "Укрзалізниці" завідомо підроблені документи для участі в тендері на закупівлю кабельно-провідникової продукції

У квітні 2016 року з "Енеєм" був укладений договір на суму 23,81 млн гривень.

Проте надалі "Еней" поставив держпідприємству продукцію невідомого походження і сумнівної якості. На думку слідства, посадові особи фірми "Еней" змовилися з співробітниками "Центру забезпечення виробництва" для заволодіння держкоштами в особливо великих розмірах. До скоєння злочину причетний бенефіціарний власник "Енея" та бізнес-партнер керівника цього підприємства.

Всього з 2008 року фірма "Еней" виграла тендерів на 148,86 млн гривень, з них 119,49 млн гривень - в "Укрзалізниці".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що правоохоронці проводять ряд обшуків у справі про нанесення збитків "Укрзалізниці".