ua en ru

Суд 28 серпня розпочне розгляд справи щодо конфлікту Кононенка і Абромавічуса

Суд 28 серпня розпочне розгляд справи щодо конфлікту Кононенка і Абромавічуса Фото: суд (Pixabey)

Досудове розслідування було завершено ще 25 квітня 2016 року

Суд 28 серпня 2017 року почне розгляд справи щодо конфлікту першого заступника голови БПП Ігоря Кононенка і екс-міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавічуса. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Згадати всіх: на якому етапі знаходяться найбільш резонансні справи НАБУ".

"У ході розслідування детективами НАБУ був встановлений факт здійснення протягом 25 січня - 1 лютого 2016 року незаконного впливу виконавчого директора Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" на тодішнього міністра економрозвитку Абромавічуса з метою внесення проти волі міністра пропозиції про призначення його на посаду заступника міністра", - йдеться в повідомленні

Зазначається, що досудове розслідування було завершено ще 25 квітня 2016 року і направлено до Солом'янського районного суду Києва. Розгляд справи по суті призначено на 28 серпня 2017 року.

"Більше 15 місяців знадобилося для того, щоб Солом'янський районний суд Києва призначив для розгляду кримінальне виробництво. Обвинувальний акт двічі повертався судом прокурору, однак вказані незаконні рішення були скасовані апеляційною інстанцією", - йдеться у відповіді НАБУ на запит РБК-Україна.

Зазначимо, конфлікт Кононенко і Абромавічуса вийшов на поверхню, коли останній 3 лютого 2016 подав у відставку. Абромавічус назвав причиною такого рішення неможливість боротьби з корупцією на держпідприємствах, підвідомчих МЕРТ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву голови державного концерну "Укроборонпром" Романа Романова, що деякі українські міністри і народні депутати займаються рейдерством.