ua en ru

Суд на 2 місяці заарештував одеського суддю Бурана

Суд на 2 місяці заарештував одеського суддю Бурана Фото: Олексій Буран підозрюється в отриманні хабара в розмірі 500 тис. гривень

Суд постановив обрати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою Бурану Олексію терміном до 28 травня без права внесення застави

Соломинський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 2 місяці судді Малиновського районного суду міста Одеси Олексію Бурану, підозрюваного в отриманні неправомірно вигоди у розмірі 500 тисяч гривень. Про це передає кореспондент РБК-Україна.

"Суд постановив обрати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою Бурану Олексію строком на 2 місяці до 28 травня включно без права внесення застави",- ухвалив слідчий суддя Сергій Коробенко.

Підозрюваний Олексій Буран повідомив, що опору при затриманні не чинив опору, а його дії пов'язані з тим, що він переплутав співробітників НАБ з озброєним нападом на його будинок.


"Я побіг, переліз паркан до сусідів. Я зайшов в їх (сусідів, - ред.) будинок, заспокоївся, вони викликали мені швидку допомогу. Після того, як викликали швидку допомогу, я відправився в лікарню, де мені зашили рани, зробили знімок черепа, після чого підійшли співробітники НАБ, скрутили мене. Я думав, що пістолетом отпугну їх, після чого стався постріл",- зазначив він.

Буран додав, що в лікарні проводилися дослідження на його склоность до суїциду, а пізніше Буран був направлений в психіатричну лікарню.

Нагадаємо, суддя Буран був затриманий у приміщенні Верховної Ради з згоди на це народних депутатів. Олексій Буран підозрюється у скоєнні злочину, за ч. 4 ст. 368 кримінального кодексу України - одержання неправомірної вигоди. Також в рамках кримінального провадження затриманий посередник. Зазначимо, що підозрюваний одеський суддя при затриманні відкрив стрілянину по слідчим НАБ.