ua en ru

За добу на Донбасі зафіксовано 49 обстрілів українських позицій, - штаб АТО

За добу на Донбасі зафіксовано 49 обстрілів українських позицій, - штаб АТО Фото: війна на Донбасі

Шість військовослужбовців ЗС України отримали поранення

Ситуація в зоні проведення АТО протягом минулої доби залишалася напруженою, проте відносно стабілізувалася. Про це повідомили в прес-центрі штабу АТО Facebook.

У цілому за добу російсько-терористичні війська 49 разів відкривали вогонь по позиціях ЗС України вздовж всієї лінії розмежування. В результаті обстрілу шість військовослужбовців ЗС України отримали поранення.

На Приморському напрямку бойовики відкривали вогонь по опорних пунктах ВСУ 20 разів. Обстріли відбувалися в районі Водяного, Широкіно, Гнутово, Новотроїцького, Павлополя і Талаківки.

На Донецькому напрямку бойовики найбільш активно обстрілювали українських військових у районі Авдіївки.

Зведення прес-центру штабу АТО за минулу добу станом на 06.00 годину 15 травня 2017 року: Ситуація у зоні проведення АТ...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 14 травня 2017 р.

"З настанням сутінків бандити били по нашим захисникам зі 120-мм і 82-мм мінометів і більш легкого озброєння. З мінометів калібру 82 мм, гранатометів і стрілецької зброї незаконні збройні формування били також по захисникам Луганського", - йдеться в повідомленні.

При цьому обстріл бойовиків з використанням великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї зафіксовані і біля Новгородського.

У той же час на Луганському напрямку протягом доби було зафіксовано 9 епізодів застосування бойовиками зброї. Так, ввечері 14 травня бойовики обстріляли українських вояків біля Троїцького, в районі Станиці Луганської та Валуйського.

Нагадаємо, пораненого під час обстрілу жителя Авдіївки оперують в Дніпрі.