ua en ru

Студенти вважають саботажем страйк в університеті ім. Богомольця

Студенти вважають саботажем страйк в університеті ім. Богомольця Фото: Національний медичний університет імені Богомольця (РБК-Україна)

Студенти заявляють, що їх не запитали, чи хочуть вони брати участь у страйку

Студенти Національного медичного університету імені Богомольця заявили, що страйк є саботажем навчального процесу. Про це вони розповіли під час прес-брифінгу в кризовому Українському медіа-центрі.

"Більшість студентів прийшли сьогодні на пари, побачили закриті корпусу з ланцюгами і розгублених викладачів. Сама страйк була оголошена без урахування думки як студентського колективу, так і колективу працівників", - заявляють студенти.

Зокрема, стало відомо, що вчора ввечері студентам і викладачам університету надійшла інформація про страйк. Офіційна причина страйку – незаконне відсторонення ректора НМУ від виконання обов'язків.

"Страйк проти чого? Я не вважаю, що це є доцільним, оскільки відсторонення ректора було тимчасовим. Якщо б комісія не виявила жодних правопорушень - ректор би знову повернувся до своїх обов'язків. Студенти це теж розуміють", – наголосила одна з виступаючих студенток.

Ще одна причина страйку, яку вказали в розсилці про страйк, – невиплата стипендій і заробітних плат.

"Нас залишили без вибору – підтримувати страйк чи ні. Ми цього не хочемо. Ми хочемо вчитися. Ми лікарі, ми не політики. Нас це не цікавить", – обурені студенти.

Студенти не знають, як довго триватиме страйк, але сподіваються, що навчальний процес відновиться найближчим часом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що студенти та співробітники Національного медичного університету імені Богомольця оголосили про безстрокового страйку. Так, з 26 лютого навчальний процес і наукова діяльність в університеті Богомольця повністю зупиняється на невизначений час. Всі приміщення вузу будуть закриті за винятком приміщень клінік, де лікуються пацієнти.