ua en ru

Студенти медичних ВУЗів 5-6 курсів будуть допомагати лікарям спілкуватися з уболівальниками Євро-2012, - Моісеєнко

Для подолання мовного бар'єру між уболівальниками Євро-2012 і медиками будуть залучатися студенти 5-6 курсів медичних ВУЗів, які володіють 4-5 мовами. Про це на сьогоднішній прес-конференції заявила перший заступник міністра охорони здоров'я Раїса Моїсеєнко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні ми звернулися до всіх медичних установ, розроблено програму залучення студентів 5-6 курсів, тих, які мають не одну мову в арсеналі, а це 4-5 мов і це вільне володіння", - сказала Моїсеєнко і додала, що такі студенти "будуть повністю розписуватися між лікувальними установами, працювати, вже зараз знайомитися з персоналом, де безпосередньо вони будуть надавати таку допомогу".

За її словами, новий медперсонал, який приходить на роботи вже не має мовних бар'єрів і зможе надавати істотну допомогу в наданні медичної допомоги в приймальних, реанімаційних відділеннях.

"Сьогодні така домовленість і розуміння цього питання є, так що я не думаю, що це стане великою перешкодою", - зазначила Моісеєнко.

Нагадаємо, раніше глава Державного агентства України з туризму та курортів Олена Шаповалова повідомляла, що проведення чемпіонату Європи з футболу в поточному році може збільшити в'їзний потік іноземних туристів в Україну на 30-40%. Крім того, голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов заявляв, що після проведення Євро-2012 Київ має приймати до 2,5 млн туристів в рік.