ua en ru

У СЦКК російську сторону звинуватили у фіксації фейкових обстрілів з боку ЗСУ

У СЦКК російську сторону звинуватили у фіксації фейкових обстрілів з боку ЗСУ Фото: Спільний центр по контролю і координації (mil.gov.ua)

Силам АТО приписують неіснуючі обстріли на Донбасі

Російська сторона Спільного центру з контролю і координації фіксує фейкові обстріли на Донбасі з боку Збройних сил України. Про це йдеться в повідомленні української сторони СЦКК у Facebook.

Зокрема, за даними російської сторони, 8 жовтня ЗСУ нібито 33 рази обстріляли позиції бойовиків ОРДЛО, 9 жовтня - 37 разів, у тому числі з забороненої мінськими угоди зброї.

"Наступної доби "бухгалтерія" російської сторони СЦКК намалювала на папері ще більш вражаючу картину: із загальних 169 розривів боєприпасів протягом доби були зроблені під час 57 обстрілів, "мінські" склали - 22 обстріли. Спостережні групи української сторони СЦКК інформацію про вищезазначені обстріли не підтверджують", - йдеться в повідомленні.

Українська сторона СЦКК пов'язує показову активність російської сторони під час фіксування неіснуючих обстрілів з роботою на території Донецької та Луганської областей патрулів ОБСЄ.

УКРАЇНСЬКА СТОРОНА СЦКК: РОСІЙСЬКА СТОРОНА СЦКК ПРОДОВЖУЄ ФІКСУВАТИ НЕІСНУЮЧІ ОБСТРІЛИ ПОЗИЦІЙ НЗФ ОРДО І ОРЛО З БОКУ ПІ...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 12 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, раніше СЦКК звинуватив бойовиків у перешкоджанні роботі місії ОБСЄ на Донбасі. За даними центру, бойовики продовжують влаштовувати збройні провокації на лінії розмежування.