ua en ru

У СЦКК розповіли, як домовляються з росіянами про припинення вогню

У СЦКК розповіли, як домовляються з росіянами про припинення вогню Фото: Борис Кременецький відкрив "завісу" переговорів

У 50%-70% випадків СЦКК може домовитися з росіянами про припинення обстрілів на Донбасі

Українська сторона Спільного центру контролю за припиненням вогню на Донбасі може у 50%-70% випадків домовитися з росіянами про припинення обстрілів на певний період часу. Про це заявив керівник української сторони СЦКК генерал-майор Борис Кременецький в інтерв’ю "Громадському".

"Я спілкуюся безпосередньо з російським генералом. Він відповідно виходить на ту сторону, я виходжу на керівництво або угрупувань, або антитерористичної операції. Ми домовляємося, в який час, як це краще зробити. У нас є можливість зупиняти вогонь від 50% до 70% випадків", - зазначив Кременецький.

Він пояснив, що з українського боку на лінії розмежування перебуває 27 спостережних пунктів СЦКК, у восьми з них перебувають російські офіцери, "а вісім наших офіцерів є з того боку".

"За словами російського генерала, він виходить на керівництво збройних формувань (бойовиків самоназваних ДНР та ЛНР - ред.), але фактично він виходить на своїх колег, які під іншими прізвищами там працюють", - наголосив український генерал.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ОБСЄ фіксує дев'ятикратне збільшення випадків застосування вогню на Донбасі.