ua en ru

Структури Коломойського можуть отримати державного газу на 20 млрд гривень, - Корбан

Структури Коломойського можуть отримати державного газу на 20 млрд гривень, - Корбан Фото: Ігор Коломойський (УНІАН)

НАК "Нафтогаз України" може віддати структурам олігарха Ігоря Коломойського 700 млн м3 природного газу за ціною 1000 доларів за тисячу кубічних метрів, який був видобутий спожитий населенням ще у 2006 році за ціною 315 грн за тис. метрів кубічних.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на колишнього бізнес-партнера Коломойського Геннадія Корбана в інтерв’ю "Цензор.нет".

"Ось бачите, вони розраховуються за поточною ціною за газ, витрачений бог знає коли. Подивіться ціну газу 2006 року. (...) За тисячу кубів - 315 гривень. А тепер порівняйте різницю між цією ціною та тисячею доларів за тисячу кубів", - повідомив бізнесмен.

За інформацією видання "Наші гроші", мова йде про 700 млн куб. м газу (понад 5% всього запасу газу на зиму), які можуть передати "Укрнафті" Коломойського на суму 700 млн доларів.

Цей газ начебто був добутий ще у 2006 році і тоді спожитий населенням. Тоді "Укрнафта"зобов’язана була продавати газ для потреб населення по 315 грн за тисячу кубічних метрів.

Загалом "Укрнафта" Коломойського вимагає від держави 8 млрд м3 газу, що еквівалентно всьому державному газу в підземних газосховищах. Позов був поданий у 2018 році й до жовтня 2021 року жодного засідання по ньому не відбувалося.