ua en ru

Будівництво на Святошино: подробиці конфлікту

Будівництво на Святошино: подробиці конфлікту Фото: активісти штуромовали будівництво усіма підручними засобами

На одній з будівельних майданчиків району між представниками забудовника та активістами виник конфлікт

Будівництво на Святошино стала причиною конфлікту. Так, увечері 6 вересня на одній з будівельних майданчиків району між представниками забудовника і групою осіб 100-150 чоловік у камуфляжі виник конфлікт. Протестувальники використовували каміння, петарди, вибухові пакети, палили шини. В результаті в Нацполиции заявили про стабілізацію ситуації, а також про затримання 30 осіб. Однак на наступний день активісти продовжили штурмувати будівництво на Святошино.

"Азов" продовжив штурмувати будівництво на Святошино

Увечері 8 вересня будівництво на Святошино знову стала зоною конфлікту між активістами і забудовником. Громадянський корпус "Азов" продовжив штурм будівництва усіма підручними засобами.

"Триває штурм незаконної забудови на Святошинському провулку, 3. Горять шини. Громадянський корпус "Азов" не має наміру відступати", - говорилося в повідомленні прес-служби організації.

На цей раз не обійшлося без постраждалих

"Прийшла група молодих людей з символікою "Азов" і намагалася штурмувати цю забудову. Я розмовляв з медичною службою "Червоного хреста", і вони говорили, що на місці ними була надана допомога понад 3 особам з незначними ушкодженнями. Зараз інформація уточнюється. Затримали чоловіка, який намагався протидіяти співробітникам поліції", - повідомив глава Нацполиции Києва Андрій Крищенко.

Крім того, він повідомив, що будівництво на Святошино буде патрулювати поліцією до моменту вичерпання конфлікту.

Будівництво на Святошино: подробиці конфлікту

"Азові", в свою чергу, заявили про 30 постраждалих, які отримали поранення різного ступеня.

"Кілька хвилин тому представники "Азова" з'явилися з боку забудови, запалили фаєри. Їм почали протидіяти представники "КОРДа". Огорожа продовжують ламати. Судячи з усього, на територію забудови "азовці" зайшли з території "Лісгоспу". Представники "КОРДа" в цілому не заважають, тільки намагалися перешкодити кільком людям, які намагалися потрапити на територію забудови", - повідомили в організації.

Будівництво на Святошино: подробиці конфліктуБудівництво на Святошино: подробиці конфлікту

Активісти використовували екскаватор

Будівництво на Святошино, як і будь-яка інша, має на своїй території будівельною технікою. Цим вирішили скористатися активісти. Зокрема, вони почали зносити огорожу з допомогою екскаватора. Проте в результаті було пошкоджено не тільки паркан, але і декілька автомобілів місцевих жителів.

Будівництво на Святошино: подробиці конфлікту

Фото: активісти почали зносити огорожу з допомогою екскаватора

Активісти заблокували офіс "Київміськбуду"

Сьогодні вранці, 9 вересня, активісти, яких обурила будівництво на Святошино, заблокували офіс "Київміськбуду". Зокрема, вони не пускали працівників підприємства в офіс, заблоковано всі входи в будівлю. В результаті двоє співробітників поліції отримали поранення, а троє учасників акції протесту затримано.

За даними поліції, всього в подіях біля будівлі "Київміськбуду" брали участь близько 50 осіб.

"З собою вони принесли автомобільні шини, розкидали сміття і заблокували вхід до установи. Поліція вжила заходів силового розблокування будівлі. У відповідь активісти застосували димові шашки, петарди, сльозогінний газ", - йдеться в повідомленні.