ua en ru

Будівництво заводів по газифікації вугілля в Україні може розпочатися вже в 2013 р., - Макуха

Будівництво заводів по газифікації вугілля в Україні може розпочатися вже в наступному році. Про це повідомив заступник мінстра енергетики та вугільної промисловості України Володимир Макуха, передає кореспондент РБК-Україна.

"Будівництво заводів по газифікації вугілля розпочнеться вже в наступному році, якщо будуть вирішені всі питання з документацією", - повідомив Макуха.

Він нагадав, що до кінця 2012 р. мають бути підписані договір з генеральним підрядчиком, кредиторська і гарантійна угоди. Макуха також повідомив, що генеральним підрядчиком виступить компанія з Китаю.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Міністерство енергетики та вугільної промисловості України наприкінці листопада підпише кредитну угоду за проектом будівництва заводів з газифікації вугілля в Луганській, Донецькій та Одеській областях.

Нещодавно Україна підписала протокол про співробітництво з Державним банком розвитку Китайської Народної Республіки щодо відкриття спеціальної кредитної лінії та залучення кредитних ресурсів на загальну суму більше 3,5 млрд дол. США для реалізації проектів газифікації вугілля.