ua en ru

Будівництво вітропарку потужністю 100 МВт і вартістю 2,4 млрд грн розпочнеться в Криму в 2013 р

Будівництво вітропарку потужністю 100 МВт і вартістю 2,4 млрд грн розпочнеться в Криму вже наступного року. Про це заявив гендиректор управляючої компанії "Вітропарки України" Владислав Єрьоменко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Будівництво 100 МВт-ного парку в Криму заплановане вже на наступний рік. На сьогоднішній день ми вже маємо документи на право земельного проектування. Ведеться активне проектування цих партій, ведуться підготовчі роботи, і вже наступного року ми будемо його будувати", - сказав Єрьоменко.

За його словами, щоб побудувати середній вітропарк потужністю 25 МВт, потрібно 600 млн грн, парк на 100 МВт - відповідно 2,4 млрд грн.

Він додав, що Україна має величезний потенціал вітрової енергетики, оскільки тут є величезні неосвоєні території, на яких можна ставити вітрові установки, але розвиток вітрової енергетики відбувається переважно в тих регіонах, які є більш аграрними і більш депресивними. Це дає можливість створювати робочі місця. "Ми маємо низку проектів, які на сьогоднішній день відпрацьовуються. В нас у проектувальній частині вже є близько 600 МВт потужності, і відпрацьовується близько 1,5 ГВт. Плани достатньо великі й амбітні. Звичайно, відкриття заводу в Україні, наявність власного виробництва, сервісного обслуговування і монтажу прискорює процес розвитку парку, і Україна отримує серйозний європейський досвід", - сказав Єрьоменко.

Читайте також: Компанія "Вітропарки України" планує інвестувати у розвиток вітроенергетики в Криму 3 млрд грн