ua en ru

Будівництво "Турецького потоку" призведе до збільшення ціни на газ в 2 рази, - "Нафтогаз"

Будівництво "Турецького потоку" призведе до збільшення ціни на газ в 2 рази, - "Нафтогаз" Фото: будівництво газопроводу

В Україні назвали "Турецький потік" шкідливим для європейських споживачів газу

Будівництво "Турецького потоку" призведе до збільшення ціни на газ для європейських споживачів у 2 рази. Про це в ході конференції заявив радник голови НАК "Нафтогаз України" Сергій Алексєєнко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Турецький потік", який, на думку Росії, повинен гарантувати виключення України з транзитного потоку, швидше за все, призведе до збільшення ціни для кінцевого споживача в Європі та Туреччині практично в два рази. Це маршрут не має економічного обґрунтування і буде шкідливий для споживача", - заявив Алексєєнко.

Зазначимо, газопровід "Турецький потік" потужністю 63 млрд куб. м в рік пройде з Росії у напрямку Туреччини через Чорне море (в обхід України). На кордоні Туреччини та Греції планують створити газовий хаб, а країни ЄС повинні самостійно створювати газотранспортні потужності з подальшого приймання цього газу на своїй території.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російська компанія "Газпром" запускає будівництво "Турецького потоку", не підписавши зобов'язуючих угод по ньому з Туреччиною.