ua en ru

Будівництво трамвайної гілки на Троєщині в Києві розпочнеться у грудні

Роботи із добудови трамвайної гілки на Троєщині розпочнуться у грудні. Планується, що кияни зможуть уже в травні-червні наступного року скористатися цим видом транспорту. Про це повідомив голова КМДА Олександр Попов під час поїздки до виробничо-технічного підрозділу служби утримання рухомого складу та транспортної інфраструктури КП "Київпастранс", передає прес-служба КМДА.

Зокрема, Попов зазначив, що в планах міської влади - будівництво нових трамвайних ліній у Києві. "Перша із них буде на Троєщині. Ми цього року розпочнемо добудовувати трамвайну лінію, яка підвозитиме людей до станції кільцевої електрички "Троєщина". Це дозволить мешканцям району швидко та зручно дістатися з лівого на правий берег", - сказав Попов.

Також голова КМДА зазначив, що сьогодні міська адміністрація розглядає кілька варіантів того, які вагони будуть їздити на цій гілці. "Якщо нам, а я в цьому не сумніваюся, вдасться поставити на конвеєр виробництво власного вагону, то ми не будемо купувати трамваї ні у Лейпцига, ні у Праги. Я переконаний, що зможемо власними силами вирішити це питання", - підкреслив Попов.