ua en ru

Будівництво "Стіни" відновлять у квітні, - Держприкордонслужба

Будівництво "Стіни" відновлять у квітні, - Держприкордонслужба Будівництво "Стіни" відновлять у квітні

Облаштування державного кордону "Європейський вал", також відомий як "Стіна", відновлять у квітні 2015 року. Про це в ході брифінгу заявив прес-секретар і помічник голови Державної прикордонної служби (Держприкордонслужба) України Олег Слободян, передає кореспондент РБК-Україна.

"У відповідності зі кошторисом, перші кошти на інженерне облаштування в обсязі 10 млн грн на цьому тижні вже надійшли в адміністрацію Державної прикордонної служби. Це дасть нам можливість вже на початку квітня відновити активну фазу інженерних робіт безпосередньо на кордоні. В першу чергу, інженерне облаштування буде проводитися на тих ділянках кордону, які знаходяться під нашим контролем, а саме це частина Луганського загону і Харківського загону", - заявив Слободян.

За його словами, зараз для всіх загонів, які охороняють українсько-російський кордон і адміністративний кордон з тимчасово окупованих Кримом оброблені технічні завдання інженерного облаштування і ці плани передані проектного інституту, який, у свою чергу, повинен узагальнити їх і встановленим порядком подати на розгляд Кабінету міністрів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд України розглядає можливість здешевлення проекту облаштування державного кордону "Європейський вал", також відомого як "Стіна".