ua en ru

Будівництво Подільського мостового переходу в Києві продовжиться в листопаді 2012 р., - Попов

Будівництво Подільського мостового переходу в Києві продовжиться в листопаді 2012 р., протяжність переходу повинна скласти близько 7 км. Про це в ході неформальної зустрічі з журналістами повідомив голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, передає кореспондент РБК-Україна.

"У цьому році, в листопаді, ми відновимо будівництво цього мосту, і змонтуємо максимум в грудні цей проліт", - повідомив Попов, маючи на увазі недобудовану верхню частину конструкції моста.

За його словами, таким чином, перший етап будівництва моста буде завершений, і в результаті на правому березі Дніпра пройде естакада навіть по тих територіях, які сьогодні зайняті різними підприємствами.

Попов зазначив, що коли будівництво переходу буде завершено, він об'єднає в собі відразу декілька транспортних функцій: по ньому пройде автомобільний рух, метро, ​​велосипедні доріжки і тротуари для пішоходів. Ширина моста дозволить прокласти на ньому по чотири автомобільні смуги в кожному напрямку.

Попов підкреслив, що київська влада сподіваються на фінансову підтримку уряду, яка очікується ще в цьому році. Крім того, він зазначив, що сьогодні Національним агентством інвестицій розглядається питання про залучення фінансових коштів уряду Китаю: "Ви знаєте, що у нас підписаний договір між урядом України та Китаю щодо можливості залучення ... значних ресурсів для будівництва інфраструктурних проектів. Сьогодні Нацагентство з питань інвестицій ... допрацьовує варіант, щоб частково гроші пішли на будівництво цієї споруди".

Також Попов повідомив, що на сьогоднішній день в будівництво подільського мостового переходу вже вкладено 600-700 млн грн, а для його повного завершення необхідно витратити ще близько 1,5 млрд грн. Велика частина коштів була спрямована з держбюджету.

Подальший розвиток будівництва буде прямо залежати від можливості залучення інвестиційних коштів.

Читайте також: Подільський мостовий перехід у Києві та об'їзні дороги навколо Дніпропетровська і Севастополя будуть побудовані в 2013 р., - Азаров