ua en ru

Будівельний плавкран, що впав у Дніпро, планують відремонтувати за три місяці

Будівельний плавкран "Захар", що впав у Дніпро в минулу п'ятницю, планують відремонтувати протягом трьох місяців, повідомляє прес-служба групи компаній "Планета".
"Група фахівців, яка вивчала наслідки аварії, дійшла висновку, що основна конструкція плавкрана при падінні отримала незначні ушкодження. Плавкран буде відремонтований і введений в експлуатацію до кінця зими 2012 року"- заявив генеральний директор компанії "Планета-міст", яка є власником плавкрана Олександр Циганок.
"На сьогоднішній день ведеться робота з приведення крана в транспортабельний стан. Укладено угоду з заводом Ленінська кузня про ремонт" Захарія", куди він буде незабаром відбуксований. Розпочався процес замовлення комплектуючих матеріалів. Паралельно з цим ведуться роботи по ліквідації наслідків аварії: команда водолазів чистить дно акваторії, а фахівці екологічної інспекції займаються очищенням води від залишків пально - мастильних матеріалів. Ще не завершена робота комісії, яка розслідує причини падіння крана, але ми прийняли рішення при проведенні ремонтних робіт додатково оснастити "Захар" дублюючими рівнями захисту, від можливих непрофесійних дій команди або впливу зовнішніх факторів "- додав Олександр Циганок.

Нагадаємо, 18 листопада в Подільському районі на вул. Набережно-Хрещатицькій, 1, у затоці річки Дніпро впав будівельний кран.