ua en ru

Стріхарський: наполягаємо на гідному вшануванню пам’яті загиблих захисників України 

Стріхарський: наполягаємо на гідному вшануванню пам’яті загиблих захисників України  Фото: Андрій Стріхарський (facebook.com / strikharskyi)
Автор: РБК-Украина

Верховна рада прийняла у першому читанні проект закону щодо створення Національного військового меморіального кладовища (№4225). Народний депутат Андрій Стріхарський переконаний, передусім необідно вирішити питання відносно правового статусу кладовища.

Про це він заявив під час виступу в парламенті на підтримку цього законопроекту.

"Законодавча ініціатива дозволить детально визначити особливості розміщення та утримання кладовища, організацію почесних поховань та перепоховань на його території борців за незалежність України у 20 столітті, загиблих військовослужбовців - учасників бойових дій", - зауважив Андрій Стріхарський.

Депутат також підкреслив, що спільно з колегами по Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування цей законопроект було підтримано одноголосно.

"Переконаний, що забезпечення законодавчих гарантій належного поховання та вшанування пам’яті загиблих захисників нашої Вітчизни - наш безумовний обов’язок", - заявив Стріхарський.

Ухвалили сьогодні в першому читанні законопроект щодо Національного військового меморіального кладовища...

Posted by Андрій Стріхарський on Wednesday, March 3, 2021