ua en ru

Стрес-тести перших 15 українських банків не показали жодних загроз, - глава НБУ

Стрес-тести перших 15 українських банків не показали жодних загроз.

Стрес-тести перших 15 українських банків не показали жодних загроз. Про це повідомила журналістам голова Національного банку України Валерія Гонтарєва, передає кореспондент РБК-Україна.

"То що, я можу сказати, - це те, що результат стрес-тестів очікуваний. Ніяких страхів він у нас не викликав. На рекапіталізацію банків у нас програмою передбачено 15 млрд грн... Поки що не виявлено жодних загроз за результатами стрес-тесту перших 15 банків, як ми і не побачили жодних неочікуваних ситуацій", - розповіла вона.

При цьому, за її словами, результати стрес-тестів банків є таємницею, тому вона не може розповісти деталі. Вона лише додала, що зараз проходять стрес-тести ще 20 банків.

Нагадаємо, згідно з рекомендаціями Міжнародного валютного фонду Україна повинна провести стрес-тестування 37 великих комерційних банків. Це означає, що фахівці моделюють можливі складні ситуації в економіці, і визначають, як вони позначаться на становищі банків - чи зможуть ті самостійно подолати ці труднощі або зіткнуться з проблемами.