ua en ru

Стрес-тести банків США підвищили стабільність фінансової системи, - ФРС

Стрес-тести американських банків, що проводяться Федеральною резервною системою (ФРС) США, підвищили стабільність фінансової системи, заявив глава ФРС Бен Бернанке під час конференції з фінансової стабільності під егідою Федерального резервного банку (ФРБ) Атланти, передає Reuters.

"Стійкість і надійність банківської системи США значно збільшилися з 2009 р. Певну заслугу в цьому зіграло більш активне використання налагоджених систем фінансового нагляду та увага до ефективності використання банками їх власних капіталів. Економіка в даний момент знаходиться в набагато кращому стані, ніж чотири роки тому, проте ми поки не досягли бажаного рівня", - сказав Бернанке.

Зазначимо, що ФРС критикується банками за надмірно жорстку і неясну, на їх думку, методологію тестів. Однак Бернанке відкинув всі нападки, так як жорсткість ФРС необхідна для відновлення фінансової стабільності, а розкриття подробиць методології може призвести до того, що банки почнуть маніпулювати звітністю для досягнення кращих результатів.

Серед основних проблем, що стоять перед фінансовим сектором в даний момент, Бернанке виділив залежність ряду інститутів від короткострокових кредитів.

"Наглядові органи будуть і далі змушувати банки знижувати їх залежність від активів, які можна ліквідувати в стислі терміни. Дана практика може виявитися згубною в умовах нової кризи", - підкреслив глава ФРС.

Читайте також: ФРС США прогнозує скорочення QЕ3 не раніше кінця 2013 р