ua en ru

Стрілок з Вірджинії пояснив вбивство журналістів помстою за дискримінацію

Стрілок з Вірджинії пояснив вбивство журналістів помстою за дискримінацію Фото: журналісти телеканалу WDBJ7

За його словами, його гнобили як темношкірі чоловіки, так і білі жінки

Підозрюваний у вбивстві американських журналістів телеканалу WDBJ7 у Вірджинії Вестер Фленаган перед смертю заявив, що пішов на цей крок з помсти за дискримінацію, передає РБК.

Повідомляється, що через дві години після того, як двоє журналістів були розстріляні під час прямого ефіру, Фленаган відправив на ABC News 23-сторінковий факс, в якому пояснював мотиви свого злочину. За його словами, "останньою краплею", яка змусила його взятися за зброю, став розстріл парафіян-афроамериканців в церкві міста Чарльстон 17 червня (тоді жертвами атаки стали 9 осіб).

Він також зазначає, що піддавався дискримінації за расовою ознакою і сексуальному утиску на робочому місці. За його словами, його гнобили як темношкірі чоловіки, так і білі жінки, причому він ставав об'єктом нападок не тільки через колір шкіри, але і з-за того, що був геєм.

Сам Фленаган працював у WDBJ7 під псевдонімом Вільямс Брайс. Він звільнився два роки тому. Проти свого попереднього роботодавця, телекомпанії WTWC (Флорида) Фленаган в 2000 році подав в суд за те, що продюсер нібито назвав його "мавпою".

Нагадаємо, Вестер Фленаган покінчив з собою.