ua en ru

Стрілянину в Вінниці спровокували кримінальні авторитети, - нардеп

Стрілянину в Вінниці спровокували кримінальні авторитети, - нардеп Фото: Антон Геращенко

За словами Геращенко, проти людей з битами був використаний пістолет чеського виробництва

Народний депутат від фракції "Народний фронт", член колегії Міністерства внутрішніх справ (МВС) Антон Геращенко розповів подробиці стрілянини на перехресті у Вінниці, яка відбулася 10 серпня. Про це він розповів в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Пасажир автомобіля Daewoo 28 років, він вірменин за національністю, стояв на обліку в оперативних органів як особа, схильна до скоєння різного роду тяжких злочинів. У нього був конфлікт з іншим місцевим кримінальним авторитетом, який контролює певного роду незаконні речі у Вінниці, і цей кримінальний авторитет хотів показати, що він зобов'язаний підкорятися йому. Для цього він вислав двох молодих людей 24 років, які повинні були доставити цього 28-річного вірменина до нього на переговори, "стрілку", - повідомив Геращенко.

Згідно з інформацією нардепа, чоловік застосував пістолет чеського виробництва проти людей з битами.

"Молодий чоловік розумів, що це погано закінчиться, і в момент, коли до нього підбігли люди з битами, які почали бити машину, він вирішив застосувати зброю, яке було у нього. Це був пістолет чеського виробництва калібру 7,65. Він не є офіційно зареєстрованим, і зробив постріли в цих хлопців", - підсумував нардеп.

Нагадаємо, в результаті перестрілки у Вінниці в лікарні померло двоє 24-річних жителя міста. Міліція порушила за ч. 2 ст. 115 КК України (вбивство двох і більше осіб). За таке правопорушення передбачено максимальне покарання у вигляді довічного позбавлення волі.