ua en ru

Стрілянину в Мукачево передували конфлікти між "Правим сектором" і МВС та СБУ в області, - голова ТСК

Стрілянину в Мукачево передували конфлікти між "Правим сектором" і МВС та СБУ в області, - голова ТСК Фото: Микола Паламарчук

Щодо представників "Правого Сектора", брали участь у конфлікті в Мукачево, за 2014-2015 роки було відкрито 10 кримінальних справ

Стрілянину в Мукачево передувало загострення ситуації між обласними центрами "Правого сектору" та управліннями Міністерства внутрішніх справ (МВС) і Служби безпеки України (СБУ) в Закарпатській області. Про це йдеться в статті РБК-Україна "Розслідування подій у Мукачевому: справа не в контрабанді".

Голова тимчасової слідчої комісії (ТСК) з Мукачева Микола Паламарчук додав, що протягом 2014-2015 років щодо представників "Правого Сектора", які в подальшому стали учасниками конфлікту, було відкрито 10 кримінальних справ - за фактами незаконного позбавлення волі або викрадення людини, насильства, застосування зброї і загроз.

Крім того, за його словами, 7 і 8 липня між міліцією і трьома представниками "Правого сектора" стався інцидент. До інциденту причетні невідомі особи, яких пов'язують з нардепом Михайлом Ланьо.

Нагадаємо, ховається від слідства 9 озброєних представників "Правого сектора", причетних до стрілянини в Мукачево Закарпатської області.