ua en ru

Стрілянина в Княжичах: ГПУ оскаржила домашній арешт підозрюваних

Стрілянина в Княжичах: ГПУ оскаржила домашній арешт підозрюваних Фото: ГПУ (РБК-Україна)

Судом прийнято рішення про обрання всім 3 підозрюваним запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту

Генеральна прокуратура України (ГПУ) оскаржила запобіжний захід підозрюваним у причетності до стрілянини в Княжичах, Київська область. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"ГПУ оскаржила запобіжний захід підозрюваним, причетним до трагічної події в с. Княжичі Київської області", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби ГПУ проводиться досудове розслідування кримінального провадження за фактом загибелі 4 грудня 2016 року працівників правоохоронних органів в с. Княжичі.

Так, за результатами розслідування, 30 серпня 2017 року екс-начальника управління карного розшуку ГУ Нацполіції в Києві і екс-заступник глави відділу кримінальної поліції Шевченківського УПГ управління Нацполіції в Києві та інспектору 4-го відділу проведення спеціальних операцій управління Корпусу оперативно раптової дії ГУ НС в р. Києві повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 15, п. 1, п. 5 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 3 ст. 27, п. 1, 5 ч. п. 2 ст. 115, ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) КК України.

Наголошується, що на розгляд Печерського районного суду Києва 30 серпня 2017 року внесено клопотання про застосування до всіх підозрюваних запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

За результатами розгляду клопотань судом прийнято рішення про обрання всім 3 особам запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Не погоджуючись з судовим рішенням, 6 вересня 2017 року прокурором внесено апеляційну скаргу на постанову Печерського райсуду про обрання такого запобіжного заходу одному із підозрюваних. Також, найближчим часом буде внесено апеляційні скарги на обрану судом запобіжний захід 2 іншим підозрюваним.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Печерський районний суд Києва відправив під домашній арешт екс-начальника управління карного розшуку столиці Леоніда Куряту, який є одним з фігурантів справи про перестрілку в Княжичах під Києвом.