ua en ru

Стрілянина в Києві: поліція затримала одного з підозрюваних

Стрілянина в Києві: поліція затримала одного з підозрюваних Фото: вилучена зброя у затриманого чоловіка

Зловмисником виявився 24-річний уродженець Вінницької області

Поліція затримала одного із підозрюваних, які влаштували стрілянину в Києві біля одного з кафе цієї ночі. Про це повідомляє прес-служба столичної поліції.

Правоохоронці з’ясували, що у ресторані між чоловіками виник конфлікт через поведінку компанії молодиків, які голосно лаялися, а відтак заважали іншим відвідувачам. Аби з'ясувати стосунки, вони вийшли на вулицю: почалася бійка, і пролунало кілька пострілів. У результаті двох чоловіків із пораненнями доставили у лікарню, де їм надають медичну допомогу. Зловмисники з місця події втекли двома автомобілями.

Із показів свідків з’ясувалося, що чоловіки, які стріляли, поїхали автомобілем "Тойота Ленд Крузер" сріблястого кольору.

"Орієнтування щодо розшуку зловмисників передали всім автопатрулям, тож під час плану-перехоплення патрульні помітили вказаний транспортний засіб, який рухався на великій швидкості. Вимогу поліцейських про зупинку водій проігнорував, тож його зупинили у результаті переслідування. За кермом перебував 24-річний уродженець Вінницької області, який відмовився надавати будь-які пояснення, посилаючись на статтю 63 Конституції України", - розповів начальник Головного управління Національної поліції в Києві Андрій Крищенко.


"Під час огляду машини у салоні виявили два зареєстровані пристрої для відстрілу гумовими кулями та магазин із набоями до одного з них. Водія затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Поліція встановлює та розшукує інших учасників інциденту. З місця події також вилучено гільзи, які разом зі зброєю відправили на проведення експертизи", - додав він.

За повідомленнями лікарів, у 47-річного потерпілого сліпе поранення лівої кисті та поверхневе поранення вуха (його життю нічого не загрожує), а у його 41-річного товариша - вогнепальне поранення м’яких тканин правої та лівої скроневої ділянки голови та сліпе поранення ліктя (чоловік без свідомості в післяопераційному стані перебуває у реанімаційному відділенні).

За цим фактом відразу розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 КК (хуліганство), а після проведення першочергових слідчих дій - за ст. 15 ч. 1 ст. 115 КК (замах на умисне вбивство).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві у ніч на 20 серпня 2016 року біля одного з ресторанів відбулася перестрілка, в результаті якої поранення отримали дві людини.