ua en ru

Стрілянина у кафе в Києві: ініціаторами конфлікту виявились троє військових

Стрілянина у кафе в Києві: ініціаторами конфлікту виявились троє військових Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Стрілянина сталась вранці у кафе L'Kafa 6 жовтня

Ініціаторами стрілянини у кафе в Києві, яка сталась 6 жовтня, виявились троє військовослужбовців. Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на інформацію Військової прокуратури центрального регіону.

Зазначається, що інцидент у кафе L'Kafa кваліфіковано як хуліганство (ч. 4 ст. 296 ККУ). Відкрито кримінальне провадження щодо майора Збройних сил України (ЗСУ).

"Установлено, що 6.10.18 вказаний військовослужбовець відпочивав в кафе у Дарницькому районі столиці разом із двома іншими офіцерами. Близько 4:00 під час конфлікту та бійки із групою цивільних осіб майор ЗСУ застосував проти останніх травматичну зброю, а саме - зареєстрований особистий пістолет травматичної дії "ФОРТ-12", внаслідок чого травмовано двоє цивільних", - повідомили у військовій прокуратурі.

Відомо, що офіцера ЗСУ затримали, а до суду передали клопотання щодо обрання щодо нього запобіжного заходу.

"Стан здоров’я травмованих задовільний, госпіталізації вони не потребували. Хід досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні перебуває на контролі у військовій прокуратурі Центрального регіону України", - резюмували у відомстві.

Нагадаємо, РБК-Україна повідомляло раніше, що 6 жовтня у Дарницькому районі Києва відвідувачі кафе відкрили стрілянину по охоронцям, в результаті чого постраждали дві людини. Інцидент стався рано вранці в кафе L'Kafa на вулиці Михайла Гришка. За даними поліції, конфлікт спровокували троє нетверезих відвідувачів.