ua en ru

Stratfor: створена Путіним Нацгвардія буде надавати йому підтримку в разі держперевороту

Stratfor: створена Путіним Нацгвардія буде надавати йому підтримку в разі держперевороту Фото: Нацгвардія буде надавати підтримку Путіну у разі держперевороту

Створений підрозділ Нацгвардії – страховка на випадок можливої спроби зміни влади

Аналітики американської компанії Stratfor стверджують, що створений президентом РФ військовий підрозділ Національної гвардії покликаний надавати йому підтримку в разі можливої спроби зміни влади. Про це йдеться в статті, опублікованій компанією Statfor.

"Таким чином, несподіване рішення нарешті створити національну гвардію вказує на те, що Кремль готується до нестабільності в майбутньому", - наголошується в статті.


Повідомляється, що під час політичної кризи в 1990-х роках тодішній президент не до кінця довіряв військовим підрозділам і в зв'язку з цим розглядав ідею створення нового воєнізованого органу.

Також новий підрозділ буде розділяти повноваження з існуючими ФСБ і внутрішніми військами. При цьому, автори припускають, що національна гвардія буде покликана захищати чинний режим в разі можливих спроб державного перевороту.

"Рішення прийнято, ми створюємо новий федеральний орган виконавчої влади на базі Внутрішніх військ МВС, створюємо Національну гвардію, яка буде займатися боротьбою з тероризмом, організованою злочинністю, в тісному контакті з МВС продовжить виконувати ті функції, які виконували підрозділи ОМОН, СОБРа і так далі", - заявив президент РФ.

Нагадаємо, про створення Національної гвардії Володимир Путін оголосив 5 березня. Військам Національної гвардії РФ буде дозволено блокувати територію для припинення масових заворушень.