ua en ru

Стратегія в Афганістані повинна направити на шлях, що веде до закінчення війни, - Б.Обама.

Стратегія по веденню бойових дій в Афганістані повинна "направити нас на шлях, що веде до закінчення війни". З такою заявою виступив сьогодні Президент США Барак Обама, який знаходиться з візитом в Пекіні. При цьому він додав, що не хотів би, щоб з даним конфліктом довелося розбиратися наступному Президентові.

Б.Обама заявив, що у Президента Афганістану Хаміда Карзая є як сильні, так і слабкі сторони. "Я не стільки стурбований з приводу якої-небудь конкретної людини, скільки з приводу уряду в цілому, який зазнає труднощі з виконанням елементарних зобов'язань перед населенням", - заявив американський Президент, передає Associated Press.

В даний час адміністрація Б.Обами активно виробляє нову стратегію по веденню бойових дій в Афганістані. Особливо гостро обговорюваним питанням тут є можлива відправка в цю країну додаткового контингенту з 40 тис. військовослужбовців США. Очікується, що незабаром Б.Обама оприлюднить дані плани.

Зараз у складі міжнародного контингенту військ НАТО в Афганістані знаходяться 68 тис. американських військових. Всього чисельність угрупування налічує 100 тис. військових.