ua en ru

Стратегія розвитку Ощадбанку передбачає докапіталізацію в 17,5 млрд гривень - Пишний

Стратегія розвитку Ощадбанку передбачає докапіталізацію в 17,5 млрд гривень - Пишний Фото: Андрій Пишний (РБК-Україна)

Мінфін запевнив у виділенні необхідних коштів

Схвалена урядом стратегія розвитку "Ощадбанку" передбачає докапіталізацію його портфеля на 17,5 млрд гривень. Про це сьогодні під час прес-конференції заявив голова правління банку Андрій Пишний, передає кореспондент РБК-Україна.

Він пояснив, що всі попередні "вливання" в капітал "Ощадбанку" припали на токсичний портфель, сформований до 2014 року. Крім того, Пишний пояснив, додаткові кошти можливо знадобляться для переходу на Міжнародні стандарти фінансової звітності у відповідності з імплементацією вимог Європейського Союзу, а також на майбутні регуляторні зміни.

"100% всієї потреби в резервуванні, яке відбулося, і що, можливо, станеться - це в першу чергу припадає на токсичний портфель, сформований до 2014 року", - заявив Пишний. За його словами, також в певну суму закладено можливої необхідності в дорезервування у зв'язку з переходом на міжнародні стандарти фінансової звітності МСФЗ 9 і майбутні регуляторні зміни.

В "Ощадбанку" також повідомили про плани збільшити ринкову частку в сегменті послуг для мікро-, малого та середнього бізнесу за рахунок вдосконалення моделі обслуговування. План ринкової частки за кредитами ММСБ на 2018 рік становить 10%, за депозитами на поточних рахунках - 20%.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що в разі потреби, "Ощадбанк" буде докапіталізовано.