ua en ru

Стратегію розвитку МВС-2020 представлять на наступному засіданні Кабміну

Стратегію розвитку МВС-2020 представлять на наступному засіданні Кабміну Фото: Арсен Аваков (mvs.gov.ua)

Стратегія складається з великих блоків

У середу, 15 листопада 2017 року, на засіданні Кабінету міністрів України буде презентована Стратегія розвитку Міністерства внутрішніх справ України до 2020 року. Про це 11 листопада заявив глава МВС Арсен Аваков, повідомляє прес-служба його відомства.

За словами міністра, Стратегія складається з великих блоків, робота над якими тривала близько шести місяців з активним залученням громадськості та іноземних партнерів.

"Реформа поліції ще не завершилася, вона триває. Я вважаю, що ми пройшли шлях реформування поліції на 25-30%. Патрульна поліція - це лише частина необхідних змін. Є кримінальна поліція, поліція громадської безпеки, серйозний розвиток повинна отримати кіберполіція та інші підрозділи НПУ. Це окремий блок. Крім нього, є цивільна безпека - Служба надзвичайних ситуацій та інші", - зауважив Аваков, додавши, що система пожежної безпеки в Україні вкрай потребує оновлення.

Він також відзначив, що українське суспільство почало з розумінням ставитися до реформи МВС, що й підтверджує високий рівень довіри до органів внутрішніх справ, зафіксований останніми соціологічними дослідженнями.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив подробиці ініційованих МВС змін для безпеки дорожнього руху.