ua en ru

Стратегічні бомбардувальники США нанесли авіаудари по головному аеродрому Лівії

Стратегічні бомбардувальники США нанесли авіаудари по головному лівійському аеродрому, передає РБК з посиланням на американський телеканал CBS News.
Згідно з повідомленням, три військові літаки військово-повітряних сил США B-2 скинули 40 бомб на цей стратегічний об'єкт. Подробиці авіанальоту не повідомляються. Офіційні представники Міністерства оборони США цю інформацію не коментують.
Літаки B-2 створені із застосуванням технології "стелс", яка дозволяє літальному апарату залишатися непоміченим для більшості радарів протиповітряної оборони противника (ППО). Ці машини використовувалися США при бомбардуваннях Югославії, а також у бойових діях в Іраку і Афганістані.
Раніше повідомлялося про авіаудари міжнародної коаліції по військовій базі Баб аль-Азіза поблизу столиці Лівії Тріполі, яка вважається головною штаб-квартирою глави країни Муаммара Каддафі. Крім того, були нанесені ракетні та авіаудари по інших лівійським військових об'єктах. За даними низки західних ЗМІ, системам лівійських ППО завдано "істотної шкоди".
Міжнародна коаліція почала наносити удари з повітря по Лівії після прийняття резолюції Ради безпеки ООН, яка забороняє військовим літакам армії уряду цієї країни літати над її територією. У коаліції, яка проводить військову операцію в Лівії беруть участь США. Великобританія, Франція, Норвегія, Іспанія, Данія. Про своє бажання приєднатися до операції оголосило також керівництво Катару.