ua en ru

Країни "Великої сімки", крім Канади та ФРН, до 2014 р. матимуть борги, що є близькими до 100% їхніх річних ВВП або вищими.

Економіки розвинених країн стикаються з загостренням проблеми зростання публічного боргу. Подальше розгортання фінансової стимуляції не наближає до скорочення дефіцитів бюджетів до поміркованого рівня, заявив Джон Липський, перший заступник директора-розпорядника МВФ. Про це пишуть у Bloomberg.

Країни "Великої сімки", крім Канади та ФРН, до 2014 р. матимуть борги, що є близькими до 100% їхніх річних ВВП або вищими, твердив Дж.Липський напередодні, у промові на Форумі розвитку Китаю в Пекіні. Очікують, що вже цього року пересічне співвідношення (боргу та ВВП) в розвинених країнах сягне рівня 1950 року (з його проблемами по ІІ світовій війні).

Співвідношення боргу уряду до ВВП в деяких країнах, що розвиваються, також "викликає стурбованість", сказав Дж.Липський.

Раніше цього місяця Мохаммед Ель-Еріан, один з керівників Pacific Investment Management Co., застеріг, що зростання публічного боргу може змусити уряди намагатися скоротити його за допомогою інфляції та навіть дефолту, якщо уряди не зможуть вчасно впоратися зі становищем за допомогою фіскальних заходів..