ua en ru

Країни Заходу закликали Сирію і РФ дозволити людям покинути Алеппо

Країни Заходу закликали Сирію і РФ дозволити людям покинути Алеппо Фото: зустріч щодо Сирії в Парижі

Держсекретар США звинуватив сирійський режим у воєнних злочинах і злочинах проти людяності

Західні держави закликали Росію і Сирію дозволити людям залишити східні райони Алеппо, які перебувають під контролем повстанців. Про це вони заявили під час дипломатичної зустрічі з сирійського питання у Парижі 10 грудня, передає DW.

"Ми закликаємо режим, а також Іран та Росію дозволити людям вийти з зони бойових дій", - заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр після переговорів, у яких, окрім Євросоюзу та США, взяли участь також представники Туреччини і деяких арабських країн, які підтримують противників сирійського режиму.

Своєю чергою міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро заявив, що бойові дії в Алеппо мають бути припинені. При цьому він закликав дозволити доставити гуманітарну допомогу всім, хто її потребує.

Як переконаний держсекретар США Джон Керрі, головна проблема переговорів полягає у тому, що повстанці не довіряють сирійському режиму та Росії: вони вважають, що їхній вибір лише у тому, щоб померти "в Алеппо або Ідлібі". Держсекретар США також звинуватив сирійський режим у воєнних злочинах та злочинах проти людяності.

"Бомбардування без розбору, здійснювані режимом, є порушенням правових норм і - в багатьох випадках - є злочинами проти людяності та воєнними злочинами", - підкреслив Керрі.

Нагадаємо, раніше в РФ заявляли про вихід із сирійського Алеппо близько 8,5 тисяч мирних жителів.