ua en ru

У РФ заявляють про вихід з Алеппо близько 8,5 тис. мирних жителів

У РФ заявляють про вихід з Алеппо близько 8,5 тис. мирних жителів Фото: у Росії повідомили про вихід з Алеппо тисяч мирних жителів

Також місто нібито залишили 14 бойовиків, які вирішили припинити опір

У Сирії за останню добу близько 8,5 тис. осіб, серед яких 2,9 тис. дітей, вийшли з підконтрольних бойовикам районів Алеппо за сприяння російських військових. Про це повідомив російський Центр з примирення ворогуючих сторін у Сирії, передають "РИА Новости".

"Тільки за останню добу із районів Алеппо, що залишаються під контролем бойовиків, за сприяння російського Центру примирення ворогуючих сторін вийшли 8461 городян", - повідомив представник центру.

Також повідомляється, що східні квартали міста продовжують залишати бойовики, які вирішили припинити опір.

"Чотирнадцять бойовиків, склавши зброю, вийшли в західну частину міста до сирійських військ. Відповідно з ухваленим рішенням президента Сирії всі вони були амністовані", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, у четвер, 8 грудня, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров повідомив, що армія президента Башара Асада припинила бойові дії в східному Алеппо, щоб провести операцію з виведення мирних жителів з небезпечних районів.

Нагадаємо, президент США Барак Обама частково зняв обмеження на постачання зброї, боєприпасів і військової техніки союзників США з боротьби з тероризмом у Сирії.