ua en ru

Країни СОТ не можуть застосувати до України компенсаційні заходи у відповідь на підвищення мит на імпорт автомобілів, - Азаров

Країни СОТ, зокрема Туреччина і Японія, не можуть застосувати до України компенсаційні заходи у відповідь на підвищення мит на імпорт автомобілів. Про це сьогодні на прес-конференції після бізнес-форуму сказав прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"Що стосується тих заходів, які ми зробили, ми їх зробили чітко відповідно до статуту СОТ, ми не порушили жодного пункту, тому підстави застосовувати до нас які-небудь санкції, тим більше компенсаційні, їх просто не може існувати в природі. Розмовляти про це можна, але якщо ми все зробили в рамках статутних положень, то питається: у чому предмет спору?", - сказав Азаров.

Також Азаров зазначив, що це питання закрито також з Європейським союзом.

"Те ж саме з Європейською комісією, коли ми ввели мита на ввезення автомобілів, то Єврокомісія також в особі свого єврокомісара попросила дати роз'яснення, ми їх дали і питання вичерпано. Ми вправі так робити і далі так будемо робити. В умовах, коли у нас є проблеми із зовнішньоторговельним балансом, ми вправі приймати такі заходи", - сказав прем'єр.

Читайте також: Питання відповідь санкцій Туреччини щодо України обговорять 25 червня на україно-турецької комісії, - Прасолов