ua en ru

Країни СНД планують за півроку створити зону вільної торгівлі послугами

Країни СНД починають переговори щодо створення зони вільної торгівлі послугами, на підготовку угоди відведено півроку. Про це виданню "Комерсант-Україна" повідомив урядовий уповноважений з питань співпраці з РФ, країнами СНД та ЄврАзЕС Валерій Мунтіян.

За його словами, рішення про початок цих переговорів було прийнято на останній зустрічі прем'єр-міністрів країн СНД в Ялті. "Вже в третій декаді жовтня в Москві збираються експертні групи, і ми починаємо підготовку угоди. На її створення нам дано півроку", - зазначив він. Співрозмовник видання в Мінекономрозвитку повідомив, що вони не отримували вказівки готуватися до такої роботи.

За словами Мунтіяна, Україна зацікавлена в повній лібералізації режиму торгівлі послугами. "Правда, виникають проблеми, пов'язані з тим, що п'ять учасників СНД є членами СОТ і мають свої зобов'язання. Тому по ряду позицій можливе введення перехідних положень", - уточнив чиновник. Крім України, членами СОТ є Росія, Молдова, Вірменія і Киргизія. Казахстан розраховує завершити переговори про вступ у СОТ ще в цьому році.

Читайте також: В Україні позитивне сальдо зовнішньої торгівлі послугами за 6 міс. 2012 р. знизилося на 11,4% - до 3,3 млрд дол